
Τεράστια σημασία έχει το καβούρδισμα. Σε κάθε ποικιλία καφέ αντιστοιχεί και η ανάλογη θερμοκρασία και χρόνος καβουρδίσματος. Με το καβούρδισμα παρατηρείται απώλεια βάρους. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καβουρδίσματος ο καφές πρέπει να κρυώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό πραγματοποιείται σε αλώνι με κυκλώνες φυσικού αέρα, δίχως τη χρήση νερού, για να κρυώσουμε τους κόκκους. Το τελικό αποτέλεσμα μας δίνει πλούσιους σκουρόχρωμους γυαλιστερούς κόκκους, οι οποίοι αλεσμένοι μας χαρίζουν ένα συμπυκνωμένο καφέ με συγκεκριμένη γλυκιά γεύση.
Η κάθε ποικιλία καφέ καβουρδίζεται χωριστά. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται “κλείδωμα της αρωματικής και γευστικής προέλευσης”. Έτσι εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατότητα ανάπτυξης των αρωματικών και γευστικών χαρισμάτων των κόκκων κάθε γεωγραφικής προέλευσης.
πηγή: probat.com